27 листопада 2017

Система керування мережевими насосами

 В якості контрагента ТОВ «Элас» виконала роботи по проектуванню, виготовленню щитів, монтажу и запуску в работу двох автоматизованих систем керування для КП «Тернопіль теплокомуненерго». Роботи фінансувались банком ЄБРР.

 В якості блоку управління було застосовано ПЛК Schneider M241 і панель оператора Magelis 7 ". Основними завданнями систем є: підтримка заданого перепаду між подаючим трубопроводом і трубопроводом перерахунку, автоматичне введення резерву при відключенні робочого насосу по аварії, підключення додаткового насосу в разі збільшення витрати води, вирівнювання моторесурсу шляхом автоматичного переключення між робочими та непрацюючим насосами. Для управління частотою обертання та подачі подавачів були застосовані перетворювачі частоти Danfoss AQUA Drive FC202.

В автоматичному режимі роботи перетворювачі отримують завдання на запуск і задану швидкість з контролера за допомогою цифрової шини ModBusRTU. Передбачена також ручний запуск насосу безпосередньо з перемикача на передній панелі щита.

 Всього було запущено в Тернополі дві такі системи: одна на котельні по вулиці Купчинского (два насоса по 75 кВт) і друга на котельню по вулиці Київська (п'ять насосів по 250 кВт).

  

ЕЛектронні Автоматизовані Системи | 2024