21 жовтня 2015

Проект на Запорожсталь

Спільно з нашими партнерами ТОВ «ПрогрессГрупп» укладено договір на розробку проектної документації та поставку обладнання для МК «Запоріжсталь» в рамках реалізації масштабного проекту з екологічної модернізації аглофабрики. ТОВ «ЕЛАС» виконав проектні роботи з системі автоматичного управління газоочисток агломашин №3-№6.

 

Принцип роботи нової газоочистки агломашин полягає в багатоступеневому очищенні відхідних газів: газ очищується в двох рукавних фільтрах, вловлюючих залізовмісний пил, пил з рукавних фільтрів повертається назад в агломераційне виробництво. В рамках проекту будуть встановлені два рукавних фільтра, тягодуттьове обладнання у складі трьох машин: осьового вентилятора, димососа і ексгаустера. При цьому наголошується, що нове газоочисне обладнання агломашин дозволяє досягти очищення повітря від пилу на рівні європейських нормативів - до 50 мг / куб. м, по сірчистого ангідриду - нижче 400 мг / куб. м.

.

 

 В системі автоматичного управління газоочищення використовується безперервний контроль параметрів викидів в атмосферу- вміст у викидах сірчистого ангідриду, окису вуглецю, а також пилу, що міститься в аглогазах.

  На даний момент МК «Запоріжсталь» приступив до активної фази монтажу основного газоочисного обладнання - рукавних фільтрів з імпульсною регенерацією ФРІР-6000 - на агломашинах № 3-4.

Будівництво газоочисних систем для агломераційного виробництва комбінату здійснюється згідно стратегії технологічної модернізації підприємств Групи Метінвест і відповідно до тристоронньої угоди між Міністерством екології України, Запорізькою обласною радою і МК «Запоріжсталь» .Загальна сума інвестицій у будівництво газоочисток агломашин № 3-6 становить 600 млн грн

ЕЛектронні Автоматизовані Системи | 2024